Просмотр полной версии : Клуб Иврита - בואו נדבר עברית
Эта тема продолжает серию клубов иностранных языков, начало которой положил Английский клуб "Lets speak English (http://friends-forum.com/forum/showthread.php?t=17187)".
Все разговоры в ней будут вестись на иврите, благо приличная часть наших форумчан живёт в Израиле, и у многих нехватает опыта общения на местном языке.
Внимание: в этой теме не обучают языку. Для этих целей создан Ульпан Форума (http://friends-forum.com/forum/showthread.php?p=273192#post273192).
Строго запрещается использовать грубые выражения, способные задеть другую личность, в том числе мат.
Напрочь запрещены оскорбления и рассизм, причем на любом языке вышеуказанное будет восприниматься как нарушение правил Форума.
Такие посты будут удаляться модераторами без всяких обьяснений!
А сам автор будет наказан в соответствии с правилами форума!
Вперёд! :wink:
נושא זה ממשיך את סדרת מועדוני שפות זרות, שבראשיתה עומד מועדון האנגלית (http://friends-forum.com/forum/showthread.php?t=17187)
כל השיחות בנושא יתנהלו בשפה העברית, מה גם שחלק נכבד של אנשי הפורום מתגוררים בישראל, ולרבים חסר נסיון התקשורת בשפה זו
לתשומת לבכם: בנושא זה אינם מלמדים את השפה. למטרה זו משמש אולפן הפורום (http://friends-forum.com/forum/showthread.php?p=273192#post273192)
אסור בהחלט להשתמש בביטויים גסים העשויים לפגוע בזולת, כולל מילות גנאי
חל איסור מוחלט על גילויי גזענות והשפלה. שימוש בדברים כנ"ל בכל שפה שהיא ייחשב כהפרת תקנון הפורום
קטעים כאלה יימחקו ע"י המודרטורים ללא כל הסבר, והכותב עצמו ייענש ע"פי תקנון הפורום
:wink: !קדימה
NightSpirit
26.10.2005, 15:52
איזה יופי
רעיון פשוט מעולה
:-) כל הכבוד
Mariukas
26.10.2005, 15:55
שלום לכולם!!!! :lol:
Mariukas, ?שלום שלום! מה קורה
:wink:
Mariukas
26.10.2005, 16:02
Mariukas, ?שלום שלום! מה קורה
מה קורה? אני עובד כמו פאפא קרלו!
Mariukas, ? מי זה פאפא קרלו
!אני מכיר רק ג'פטו :wink:
rusflorida
26.10.2005, 16:27
:-o :-o :-o :-o :-o
:x :x :x :x
rusflorida, Следи за рекламой. Будет специальный топик для начинающих. :wink:
barbakum
26.10.2005, 16:47
וואלה, משועמם לכם, הא?
:lol: !מעתיקנים שכמוכם
!סתאאאאאם
..איזה יופי
!ממש נעים לראות כל כך הרבה נושאים חדשים ומדליקים
:wink: הכל מצוין, הייתי מעדיף שבוקר שלי יתחיל בצהריים ,Kleo
michael79
27.10.2005, 04:40
Vit0,תעבוד בלילות כמיני
האותיות קופצות כמו לא יודעה מה :evil:
:wink: הכל מצוין, הייתי מעדיף שבוקר שלי יתחיל בצהריים ,Kleo
היתה רוצה :mrgreen:
Vit0,תעבוד בלילות כמיני
האותיות קופצות כמו לא יודעה מה :evil:
ואם לעבוד בלילות, זה לא יום ולא לילה, מבחינתי.
.אני כבר מזמן לא עובדת בלילה
michael79
27.10.2005, 04:53
זה אם באמת לעעבוד :wink:
אני רק פיסית נמצא במקום בשביל ביטוח
תאכלס אני מקבל כסף עבור זה שאני ישן :mrgreen:
זה אם באמת לעעבוד :wink:
אני רק פיסית נמצא במקום בשביל ביטוח
תאכלס אני מקבל כסף עבור זה שאני ישן :mrgreen:
אני מעדיפה בלילה לישון במיטתי, למרות המשכורת. :roll:
NetSkipper
27.10.2005, 06:12
רעיון בהחלט נחמד..
לא רוצה להיות זה שתמיד מתנגד, אבל יש לי ספקות שזה מה שיעזור לאנשים להעלות את רמת השפה שלהם..
michael79
27.10.2005, 06:28
NetSkipper,
זה אולי לא יעזור להעלות את הרמה , אבל בהחלט יזכיר , לפחות לי , היכן נמצאות האותיות העבריות במקלדת :mrgreen:
NetSkipper
27.10.2005, 07:00
NetSkipper,
זה אולי לא יעזור להעלות את הרמה , אבל בהחלט יזכיר , לפחות לי , היכן נמצאות האותיות העבריות במקלדת :mrgreen:
אכן, כן. בזה לא אוכל להתווכח. :mrgreen: אם כי אני משתמש בזה יום יום, כך שאני בהחלט לא יכול לשכוח. :lol:
michael79
27.10.2005, 07:05
NetSkipper,
אופההה!! התחלנו עם השפה הגבוהה :mrgreen:
NetSkipper
27.10.2005, 07:40
NetSkipper,
אופההה!! התחלנו עם השפה הגבוהה :mrgreen:
טוב, אני אפסיק :-D :lol: :mrgreen:
אני פשוט כבר כמעט 14 שנה בארץ, ולמדתי פה החל מכיתה ד' (לא שהייתי תלמיד טוב :-D ).
הקטע הוא שאני פשוט תולעת ספרים ענקית וקורא ספרים בעברית, אנגלית ורוסית. כשרק באתי לארץ והיה חשוב ללמוד את השפה העברית, התחלתי לקרוא אינטנסיבית בעברית, ומשם השפה.
אני לא רוצה להשויץ, אך גם לא אצטנע, יצא לי לראות ישראלים, שאני פשוט יודע את השפה יותר טוב מהם. הן מבחינת כתיבה (ראיתי ישראלים שיש להם שגיאות כתיב איומות.. אני עד היום בשוק ) , והן בכושר הביטוי..
מכאן, גבירותיי ורבותיי, הדרך הכי טובה ללמוד את השפה היא ספרים!
NetSkipper,
אתה צודק. וכמו שהסברתי במבוא לאולפן, תקופת התגוררות במדינה מסויימת ואפילו השתלבות בחברה דוברת שפה זרה לא נותנת לך אפשרות ללמוד אותה שפה במלואה. מצד שני מי אמר שאנחנו צריכים את זה? א
NetSkipper
28.10.2005, 06:35
Vit0,
צודק בהחלט, בזה שאתה אומר "לא במלואה". אני עצמי, כשרק עליתי ארצה, התגוררתי במשך שלוש שנים בשכונה שבה לא רק שהיינו המשפחה הרוסית היחידה, אלא משפחה אשכנזית יחידה! לרוב היו שם משפחות ממוצא תימני או מרוקאי (מבלי לזלזל, חס ושלום ) . ויצא כך שבהתחלה למדתי מה שנקרא "שפת רחוב", ואם אנשים שעולים לארץ חדשה, מתגוררים עם אוכלוסייה מסויימת של אנשים ועובדים עם אוכלוסייה מסויימת, הם ידברו כמו אותה אוכלוסייה מסויימת. לא שזה בהכרח רע.
מצד שני, כמו שאתה אומר, מי אמר שאנחנו צריכים את זה? זה גם נכון, אנשים שלמדו שפה חדשה ויודעים לדבר בשפה המדוברת ביומיום, זה מספיק להם. אבל יש כאלה שלא. לי למשל, בכל שפה שאני יודע/מדבר, חשוב לדבר/לכתוב/להתבטא הכי נכון שאפשר. ואולי זה נכון שאני 14 שנה בארץ ו"בולע ספרים" כמו לחמניות, ויכול בחופשיות לקרוא "הארץ" ולהבין כל מילה, עדיין לא אומר שהשפה שלי מושלמת. למשל כשלמדתי בתיכון, בבגרות בלשון, ב"מיקוד", הורידו את החלק של מספרים בלשון זכר/נקבה. "שלוש שנים, שלושה שקלים" וכו'. בקטע הזה יש לי עדין שגיאות למרות הכל. את האמת, זה לא תמיד מטריד אותי.
יש אנשים שמבלבלים שני מושגים: לדעת את השפה ולדבר באותה שפה, והם שונים לחלוטין
גם כאשר אנחנו מדברים רוסית, זה לא אומר שאנחנו יודעים רוסית
:wink: !ויי, מה זה קשה לקרוא כל מה שכתבתם
NightSpirit
28.10.2005, 13:41
דרך הגב, אחוז גדול מאוד של ילידי הארץ לא מדברים עברית תיקנית
SpiritOfTheNight, כן , ואני אחד מהם! :1: :1:
יש אנשים שמבלבלים שני מושגים: לדעת את השפה ולדבר באותה שפה, והם שונים לחלוטין
גם כאשר אנחנו מדברים רוסית, זה לא אומר שאנחנו יודעים רוסית
:lol: ואו
עד עכשיו הייתי בטוחה שאני יודעת שלוש שפות. ושאני יודעת אותן טוב
אחרי מה שאמרת אני כבר לא בטוחה שאני יודעת שפה אחת
:-o
NightSpirit
28.10.2005, 14:11
ואו
עד עכשיו הייתי בטוחה שאני יודעת שלוש שפות. ושאני יודעת אותן טוב
אחרי מה שאמרת אני כבר לא בטוחה שאני יודעת שפה אחת
תירגעי חמודה, אני כבר לא בטוחה שיש מישהו שיודע חצי שפה, כמו שצריך :lol:
butterfly,
נכון, כמה שזה לא נשמע טוב, מי שיודע לדבר הוא לא יודע את השפה. צריך לדעת את הדקדוק של השפה, את ההיסטוריה של השפה
Снегурочк
28.10.2005, 15:19
עברית שלי לא כל כך טובה, ואני מתנצלת מראש. אבל בואו נספר איך כל אחד למד את השפה – לדבר, לקראו ולכתוב, כי אלה דברים שונים. אני חושבת, שזה יעזור לאחרים
butterfly,
נכון, כמה שזה לא נשמע טוב, מי שיודע לדבר הוא לא יודע את השפה. צריך לדעת את הדקדוק של השפה, את ההיסטוריה של השפה
:lol: טוב, אולי בעברית הדקדוק שלי לא מי-יודע-מה... הברזתי כמעט מכל שיעורי לשון בזמנו
אבל רוסית ואנגלית... די התעניינתי בכל מה שקשור בדקדוק והיסטוריה
אחרי שקראתי אין ספור ספרים בשתי השפות, אני פשוט מרגישה אותן
בעברית אני לא אוהבת לקרוא , אולי בגלל זה אני לא מרגישה אותה כלל.
:-) [/RIGHT]היי, כאן אלה, אשתו של קיבר! התגנבתי לפורום כי אני מתה על עברית, מבחינתי היא שפת-על! מדוייקת, קולעת בול, קצרה וקלה ללימוד. אב טיפוס ,הייתי אומרת, של השפה. בטח קיבר יתפלא שהשתוללתי פה
אני שמח שמלמדים פה עברית. עליתי לפה לפני 5 שנים ועדיין לומד . תודה לכם
мне в рамках моей работы довелось общаться с диктором ,ведущим ТВ Одедом Бенами , очень меня впечатли его дикция, голос. вот кто действительно красиво говорит на иврите.
Shtazzi,
ועכשיו כל מה שאמרת בעברית
:-) [/RIGHT]היי, כאן אלה, אשתו של קיבר! התגנבתי לפורום כי אני מתה על עברית, מבחינתי היא שפת-על! מדוייקת, קולעת בול, קצרה וקלה ללימוד. אב טיפוס ,הייתי אומרת, של השפה. בטח קיבר יתפלא שהשתוללתי פה
?היי אלה, שמח לראות אותך פה! מה נשמע, איך את מרגישה
:-)
Shtazzi,
ועכשיו כל מה שאמרת בעברית
במסגרת העבודה שלי? יצא לי לשוחח עם שדרן ומגיש בטלויזיה עודד בן עמי,מאוד התרשמתי מקולו.הנה משבאמת יודע לדבר בעברית יפה
только я не понял ,где обещаные виртуальные уроки иврита?
הנה מי שבאמת
Shtazzi,
только я не понял ,где обещаные виртуальные уроки иврита?
מה זאת אומרת? תבקר באולפן הפורום (http://friends-forum.com/forum/showthread.php?p=273192#post273192) שלנו
Vit0, Поздравляю. Раздел ПОЛИГЛОТ открыт и ты один из его модераторов.
http://friends-forum.com/forum/forumdisplay.php?f=81
Теперь ты можешь вносить изменения(править ошибки) и в постах твоих учеников. А поскольку это в учебных целях, ученики не будут обижаться. Лучше всего это делать, ИМХО, контрастным цветом. Школьные учителя любили править красным.
Смелее в путь за знаниями. :-D
ВИРТУАЛЬНЫЙ УЧЕБНИК ГРАММАТИКИ ИВРИТА (http://hamelamed.narod.ru/pravila.htm)
нужно просто выбрать главу и уроки :wink
פשוט מאוד,יש צורך לבחור פרק ושיעורים
חבריה שלום לכולם!
המחשב שלי לא עבד מספר ימים וכשסוף-סוף חזרתי לפורום מאוד שמחתי לגלות נושא כל-כך נחמד!
ВИРТУАЛЬНЫЙ УЧЕБНИК ГРАММАТИКИ ИВРИТА (http://hamelamed.narod.ru/pravila.htm)
нужно просто выбрать главу и уроки :wink
פשוט מאוד,יש צורך לבחור פרק ושיעורים
angelao,
תודה, אני מכיר את האתר הזה. הוא לא ממש יתאים לכולם, רמת השפה פה גבוהה והאתר לא מומלץ למתחילים. זה טוב לאלה שלומדים לשון ברמה מתקדמת וכן לאלה שמלמדים את השפה. הדגש פה בעיקר על הדקדוק
здесь изучение иврита в игровой форме (http://www.friends-forum.com/forum/showthread.php?p=229813&highlight=talk#post229813) :wink:
http://img493.imageshack.us/img493/2410/11114vx.jpg
Эта игровая программка просто клад (по моему),
советую скачать
разъяснения к программе на 47 языках мира
попробуйте :wink:
В этом разделе пишут только на иврите, а для словарей есть специальный раздел (http://friends-forum.com/forum/forumdisplay.php?f=67) :!:
Vit0
здесь трехязычный ,англо-русско-иврит-словарь (http://www.friends-forum.com/forum/showthread.php?p=227035&highlight=%F2%F0%EE%E9%EA%E0#post227035)
надеюсь на начальном уровне поможет :wink:
angelao,
:wink: פה מדברים רק בעברית, יש תקנון של הנושא. שימי לב
לגבי מילון "טרויקה" אגיד שהוא נחמד אבל דיי פשוט.
angelao,
תודה, אני מכיר את האתר הזה. הוא לא ממש יתאים לכולם, רמת השפה פה גבוהה והאתר לא מומלץ למתחילים. זה טוב לאלה שלומדים לשון ברמה מתקדמת וכן לאלה שמלמדים את השפה. הדגש פה בעיקר על הדקדוק
Vit0,
ערב טוב לך
קודם כל ,נתתי כתובת רק למידע ואני לא חושבת,שכולם באותה רמה
דרך אגב התחלתי ללמוד עברית מדיקדוק
וסליחה אם נעלבת מפעולה שלי :oops:
Vit0,
ערב טוב לך
קודם כל ,נתתי כתובת רק למידע ואני לא חושבת,שכולם באותה רמה
דרך אגב התחלתי ללמוד עברית מדיקדוק
וסליחה אם נעלבת מפעולה שלי :oops:
:wink: לא נעלבתי כלל
:wink: להפך אני שמך שנכנסת למועדון שלנו ומקווה שיש לך משהו מעניין לספר
שלום לדוברי עברית
אני מחפש משחקי מילים מול מחשב או בן אדם
מישהו יכול להמליץ איזה אתר
michael79
30.10.2005, 05:07
Vit0,
להפך אני שמך 8O
אלה, שלום, שלום.
איפה את ובעלך? לא רואים אותכם בזמן האחרון.
עברית שלי לא כל כך טובה, ואני מתנצלת מראש. אבל בואו נספר איך כל אחד למד את השפה – לדבר, לקראו ולכתוב, כי אלה דברים שונים. אני חושבת, שזה יעזור לאחרים
זה רעיון טוב.Снегурочка
למשל אני היתחלתי[1] ללמוד עברית עוד בגולה, לפני שעליתי ארצה.
[ופה מישהו[2] כתב שצריך ללמוד שפה לפי ספרים, קריאה[3
אני מעדיפה[4] ללמוד שפה - לשמוע את השפה, או בשירים[5], או בשיחה[6] עם אנשים. אני חושבת שאין טעם[7] ללמוד מילים בלי להישתמש[8] בהם.
[1] התחלתי
[2] מישהו
[3] קריאה
[4] מעדיפה
[5] שירים
[6] שיחה
[7] טעם
[8] להשתמש
------------------------------------------------------------------------
תיקנתי את השגיאות שלי :oops:
NightSpirit
30.10.2005, 08:10
רק שתדעו לכם, שלפעמים עוךים חדשים מדברים עברית יותר תקנית מבחינת דיקדוק, כי באולפן מתייחסים מאוד ברצינות לא רק לכתיבה נכונה, אלא גם לדיבור, כך לפחות היה בזמן שהיגעתי לארץ
Снегурочк
30.10.2005, 11:05
אני רוצה לספר, איך למדתי לקראו
כל ערב אני הפעלתי טלויזיה - ערוץ עם סרטים אקשן בעברית. תמיד יש כותרות בסרטים ומצד שני יותר קל להבין את הסרטים האלה - גם תוכן פשוט וגם מילים פשוטים.
אז ניסיתי לקראו - בהתחלה יכולתי 2 מילים, אחר כך 3, עד שכבר הספקתי לקראו כמעט כל הכותרת.
* לקרוא
* סרטי אקשן (форма смихута)
* ты имеешь в виду титры. На иврите они будут כתוביות, а כותרות - заголовки.
למדתי את השפה בבית הספר.כשעליתי לארץ היתי בת 15ומייד רשמו אותי לכיתה י. בבית הספר שלנו היה אולפן ושעתיים ביום למדנו עיברית. כל שאר השעורים כל העולים חדשים למדו בכיתה מיוחדת - בכיתת עולים. אני היתי "שפן ניסיון" - למדתי בכיתה רגילה עם כל הישראלים.בחשבון זה היה סביר משום שמה שנלמד בכיתה היספקתי כבר לישכוחת אבל ספרות, היסטוריה, תנ"ך ושאר השאורים העיוניים היו בילתי ניסבלים. הרגשתי כמו מפגרת - לא היבנתי שום דבר. בספרות הם למדו "אנטיגונה" והשפה היתה כל-כך שונה ממה למדתי באולפן או בשיחות עם חברה, וגם התנ"ך...בקיצור סבלתי נורא בהתחלה, אבל כל "הסבל" הזה נגמר במהרה, היצלחתי מאוד יפה בבחינות הבגרות, סיימתי לימודים באוניברסיטה והיום אני מורה-גננת. עובדת כגננת [מורה לתנ"ך] זהו
* העולים החדשים
* שעורים
* В биньянах הפעיל и נפעל не принято ставить "י" перед корнем.
* ...ממה ש
NetSkipper
01.11.2005, 05:33
אני רוצה לספר, איך למדתי לקראו
כל ערב אני הפעלתי טלויזיה - ערוץ עם סרטים אקשן בעברית. תמיד יש כותרות בסרטים ומצד שני יותר קל להבין את הסרטים האלה - גם תוכן פשוט וגם מילים פשוטים.
אז ניסיתי לקראו - בהתחלה יכולתי 2 מילים, אחר כך 3, עד שכבר הספקתי לקראו כמעט כל הכותרת.
את האמת, בצורה זו אני דווקא למדתי אנגלית
אני כשהגעתי לארץ, בסוף 91 לא הלכתי ישירות לבי"ס רגיל, אלא לאולפן אינטנסיבי (כל הלומדי פסיכומטרי והבלשנים - איך אומרים מילה זו בעיברית? ), שהיה ממוקם בבי"ס רגיל והיה מחולק לפי שכבות גיל (במקרה שלי, זה היה לכיתות ג,ד ) שכביכול שילב לימודים רגילים אבל עם דגש מיוחד על עברית. כלומר, למדנו שם גם חשבון, וגם מקצועות שלומדים בבי"ס רגיל, אבל הכל שם היה עם דגש חזק על עברית. מה שיצא מזה, שבסוף ארבעה חודשים (זו הייתה תקופת מינימלית לשהייה באולפן ) "שחררו אותי" (כמובן שהיו תלמידים שנשארו יותר זמן ) ואני כבר ידעתי לדבר עברית בסיסית, לקרוא עברית, וגם לכתוב בעברית (כמובן, לא נטול שגיאות ), וכבר יכולתי בבטחון מלא לשחק עם הילדים הישראלים (כתבתי מקודם על מקום מגורי ) בחוץ מבלי לחשוד שהם אומרים עליי משהו מאחורי הגב. וכמובן ללכת עם אמא שלי לסופרמרקט, להזמין טור לרופא, לקרוא מסמכים חשובים (כמובן הייתה הרבה ניירת כשעלינו ארצה ) , ואפילו ללכת לבנק ולעזור בכל מיני עניינים חשובים.
באולפן שלי המורים והמורות היו רק דוברי עברית, כלומר ההסברים היו אך ורק בעברית. רוסית הייתה רק בינינו, ורק בהפסקות. במהלך השיעור, רק במקרים חריגים שמישהו ממש ממש ממש לא הבין מילה, אז לאחד מהתלמידים הותיקים ניתנה רשות להסביר את המשמעות ברוסית.
אח שלי לעומת זאת, בתחילה, לא התמזל מזלו. הוא היה בבי"ס אחר, באולפן המיועד לכיתות א,ב והמורות (יותר נכון המחנכת ) הייתה דוברת רוסית, כך שההסברים היו תמיד ברוסית. מה שיצא בסופו של דבר, שלאחי לקח הרבה יותר זמן לתפוס את השפה ממני (והוא צעיר ממני ב 3 שנים ), אבל בגלל שהיינו יחסית קטנים (אני 10 והוא 7) אז בסופו של דבר, בבי"ס רגיל הוא כבר יישר קו בשפה.
NetSkipper, תגיד, כשהייתה בבי"ס לא צחקו ממך שאתה רוסי ? כי אני שמעתי הרבה סיפורים ושמעתי בעצמי איך ילדים לא דוברי רוסית ואפילו למישפחות רוסיות צחקו אל ילדים "רוסיים" - "רוסקי פו רוסקי".
* כשהיית/כאשר היית
* בעצמי
* משפחות
-------------------------------------------------------------------------
תיקנתי :oops:
NetSkipper
01.11.2005, 06:22
NetSkipper, תגיד, שהיתה בבי"ס לא צחקו ממך שאתה רוסי ? כי אני שמעתי הרבה סיפורים ושמעתי באצמי איך ילדים לא דוברי רוסית ואפילו למישפחות רוסיות צחקו אל ילדים "רוסיים" - "רוסקי פו רוסקי".
למען האמת כן. הילדים הישראלים בהחלט לעגו לרוסים. אני עליתי ארצה ב סוף 91 כפי שציינתי, והתקופה הזאת של 90-91 היו העליות המאסיביות לישראל, כך שלעג היה בהחלט צפוי.
אבל אני אישית לא יחסתי לזה חשיבות יתר על המידה והתמודדתי עם זה יפה מאוד.
באולפן בו למדתי, היו כולם רוסים (וצרפתייה אחת ), וכשהגעתי לבי"ס רגיל (דרך אגב, סתם כך, לידע כללי, אני כרגע עובד בבי"ס היסודי בו למדתי ) והוצגתי בפני הכיתה (זה נראה לי רגע די מביך לכל אחד ) ילד אחד אחד אמר: "היי, אני ראיתי אותו בסופר[מרקט] שלנו!". עם אותו "ילד", אפילו שירתתי באותו בסיס בשלב מסוים
Kleo,
לעג, ללעוג - насмехаться (над кем.л.) или осмеивать.
NetSkipper
01.11.2005, 07:00
אכן כן... VitO
כפי שגם כתבתי בענף של דוברי אנגלית, לצערי, אני לא עומד בקצב של ענף זה ופורום ככלל. אין לי כרגע מחשב מחובר לרשת בבית, ובעבודה אני עמוס מעל ומעבר, אז אני לא אוכל לצערי, עם כל הרצון שלי, להשתתף ולתרום יתר על המידה. אך אני אשתדל "להגיח" פה ושם..
NetSkipper,
עברית שלך בהחלט טובה ואינ אשמך לכל תרומה שלך באולפן וכן אם תקצה קצת זמן למועדון העברית
выскочить - למי שלא יודע: להגיח
Vit0, מדוע אתה לא מתקן שגיאות?
ראיתי כאן מספר שגיואת כתיב, אף אחד לא טרח לתקן.
aviva,
עוד לא הספקתי אבל תיכף אעשה את זה
aviva,
תיקנתי, מעכשיו אני אקפיד על זה
:25: Vit0,
!כמורה למורה;), כל הכבוד
.תודה רבה לך:)
.העיקר, לא לפחד לכתוב, לעשות טעויות , לשים לב לתיקונים
לפעמים אנו לא יודעים לכתוב נכון ומתביישים לשאול ישראלים, אך כאן, בפורום שלנו, יש את מי
.לשאול, עם מי להתייעץ
NetSkipper,
עברית שלך בהחלט טובה ואינ אשמך לכל תרומה שלך באולפן וכן אם תקצה קצת זמן למועדון העברית
להציץ -это не подходит?
-=Русский=-
Shtazzi, Я бы сказал, что не совсем. Слово "להציץ" означает "выглянуть, глянуть". Теоретически можно так сказать, но в предложении был смысл.
אך אני אשתדל "להגיח" פה ושם
"Я "выскочу" там и сям".
Т.е. зайду на форум, и отпишусь. (Буду на виду, чтобы меня увидели). В то время как "леациц" понимается как зайду и просто молча посмотрю (подгляжу) что происходит. :wink:
Vit0, כדי שתיקון שגיאות כתיב יראה יותר ידודותי ולא כל-כך מאיים תחליף צבע מאדום לירוק
:25: Vit0,
!כמורה למורה;), כל הכבוד
.תודה רבה לך:)
.העיקר, לא לפחד לכתוב, לעשות טעויות , לשים לב לתיקונים
לפעמים אנו לא יודעים לכתוב נכון ומתביישים לשאול ישראלים, אך כאן, בפורום שלנו, יש את מי
.לשאול, עם מי להתייעץ
aviva אני למשל פחדתי לכתוב כאן עקב שגיאותי. :oops: גם עכשיו אני ... :roll:
"להציץ" - подсматреть, подглядывать.
Kleo,
:wink: אל תפחדי, מי ששותק - לומד פחות
.אז בואו תספרו לי איפה כל אחד מכם רואה את העתיד שלו? אם זה בארץ או בחול, ולמה
NetSkipper
02.11.2005, 10:12
NetSkipper,
תודה רבה! :-)
מה כוונתך למועדון העברית? אתה מתכוון לאולפן?
נ.ב. למה הסימני פיסוק שלי לא נכתבים כמו שצריך? אני עושה "יישור לימין"
NetSkipper,
:wink: אנחנו כרגע נמצאים במועדון
NetSkipper
02.11.2005, 10:19
Vit0,
חחחחח.. :-D :-D זה מה שקורה אחרי שאתה מהבוקר מלמד ילדים ממש לא ממושמעים..
Kleo, את לא צריכה לפחד, להפך רק כאן אני לא אתבייש לשאול ולבקש הסבר.
.מי שלא מנסה, לא מגיע לשום מקום, לשום הישג.
.בואו תספרו לי איפה כל אחד מכם רואה את העתיד שלו? אם זה בארץ או בחול, ולמה
אני, למשל, רואה את העתיד שלי כאן, בארץ. וזה נובע מתוך ההיבטים מסויימים שלי, ואחד מהם החשוב ביותר הוא שכל יהודי מקומו בארץ. מי שמחליט לעזוב את הארץ או אלה שלא עלו עקב מצב כלכלי מעולה או מתוך פחד מול מצב בטחוני במדינה, לדעתי יהודים אלה שוכחים מי הם ומהי משמעותה של יהדות
:roll:
Снегурочк
07.11.2005, 11:38
אני לא מבינה הרבה ב"משמעותה של יהדות ",אבל אני פשוט התאהבתי בארץ הזות, ואני מאוד מקווה שהעתיד שלי הוא פה
NetSkipper
17.11.2005, 10:05
ובכן.. אני אישית לא רואה את העתיד שלי פה בארץ. למה? אולי תבינו אותי לא נכון, אבל אני אעשה כמיטב יכולתי להסביר.
דבר ראשון, אין לזה שום קשר ליהדות. אני יהודי גאה מכל החינות. כולם במשפחה שלי יהודים. אבא של סבא שלי היה רב מאוד מפורסם בקישינב, ואח של סבתא שלי הוא כהן, וכו'.
אבל.. לעניות דעתי, אין קשר בין מקום מגורים לבין היות האדם "יותר" יהודי או "פחות" יהודי. מעבר לכך, אני גם לא שומר על כשרות, יום כיפור, פסח וכו'.. אז מה? זה עושה אותי "פחות" יהודי". ממש לא!
הרבה בני נוער היום, עולים ארצה ללא הורים במגוון תוכניות. יש כאלה שבאים במסגרת דתית, כלומר לומדים בפנימיות דתיות, בנים לחוד ובנות לחוד. תאמינו לי, דווקא אותם בני נוער הם הכופרים הגדולים יותר. קודם כל כמעט כולם לא יהודים שלמים. או אבא, או אמא לא יהודים. שנית, לכמעט כולם אין שום זיקה ליהדות, וברגע שהם יוצאים לסופ"ש, אז מורידים את הכיפות, מחליפים את החצאיות למכנסיים צמודות, ויוצאים "לקרוע" את תל אביב ולהשתכר עד כלות נשמתם.
גם אלה שמנהלים סדר חיים "דתי", ושומרים על המסורת ועל המצוות, הם לא בדיוק מבינים מה המשמעות להיות יהודי (אל תשאלו אותי שאלה זו ) , ומחפשים את עצמם.
אני אומר את כל הדברים הללו מניסיון מאוד גדול עם אוכלוסיות כאלו, כך שדבריי מאוד מבוססים ולא סתם עוד דעה אישית או מילים לרוח.
גלשתי קצת מהנושא לא?
זה רק בגלל סיבה אחת. בארץ ישנה כפייה דתית. נכפים עליי דברים שלא מרצוני. אין תחבורה בשבת, רשתות שיווק גדולות סגורות וכאנה וכאנה.. ועוד מיליון סיבות אחרות. לדעתי צריכה להיות הפרדה ברורה בין הדת למדינה, כמו בכל מדינה מערבית מתורבתת.
וכמובן יש את הישראלי המצוי..
נו באמת.. אני לא אתאר את כל מידותיו של הישראלי המצוי, כי אני לא אסיים עוד שנה..
אולי אם הספר שאני וחבר שלי מנסים לכתוב יתאר הכל, או לפחות את הרוב.
אבל בקצרה, אלא מכם שחיים מספיק זמן בארץ, מכירים את הנהיגה חסרת הספלנות של הישראלים. את ה"נהג מונית", את "המרוקאי העצבני", ובעצם המנטליות (או החוסר מנטליות, כפי שאני נוהג לכנות ) של הישראלים.
אני חי בארץ כמעט 14 שנה. אני בן אדם שמסוגל להסתגל לכל מצב אפשרי ולכל אדם, להתחבר עם כולם ולהתחבב על כולם (אל תחשבו שאני מתרברב ) , יש לי חברים מכל העדות, השכבות והמגזרים של החברה הישראלית, אבל בכל זאת, אני לא מסוגל להתחבר לרעיון הכללי של ה"ישראליות". ולא הייתי שילדי יהיו "ישראלים". אך כל הכתוב לעיל, לא עושה אותי "פחות" יהודי או לא יהודי כלל.
אני לא אומר שבמדינה אחרת יהיה טוב, ואני ממש ממש ממש לא שונה את ישראל ואת הישראלים, פשוט לא ממש מתחבר לזה.
מקווה שתבינו את דבריי בצורה נכונה עד כמה שניתן..
Vito, תגיד לי בבקשה איך לעשות שמה שכתבתי ייצא בצורה נכונה ולא יהפוך לי את סימני הפיסוק לתחילת השורה. זה משגע אותי לראות את זה..
NetSkipper,
תראה, אני גם לא מבדיל יהודים ל"פחות יהודים" או "יותר יהודים". מה שאני מנסה למסור זה עובדה שיהודים לא צריכים לגור איפה שהם אוהבים, איפה שנוח להם יותר, אלא במדינה שה' הביא לנו. כל זה מבחינת הדת
:wink: אני בן אדם לא מאמין, אמרתי את זה מקודם, אבל אני מרגיש שפה זה המקום שלי, זה מה שמאפיין אותי, זה מה שמאחד אותי עם החברה - כולנו אותו דבר. ופה אני בבית
תגיד לי בבקשה איך לעשות שמה שכתבתי ייצא בצורה נכונה ולא יהפוך לי את סימני הפיסוק לתחילת השורה. זה משגע אותי לראות את זה..
את השאלה שלך נשאל בנושא זה (http://friends-forum.com/forum/showthread.php?t=17599)
NetSkipper,
Мне казалось что более точный перевод להגיח - прорваться, ворваться, вырваться.
В целом сочетание корневых букв "גח" означает передвигаться телом по поверхности, ползти на брюхе (поверхность тела (ח) движется вдоль внешней границы(ג)) :wink:
Отсюда לָגוּחַ - внезапно появиться из укрытия, выскочить (подобно ящерице, змее). גְיחָה - вылазка. גָחון - брюхо (у пресмыкающихся), לִגְחות - вытягивать (из норы, убежища, заставить выползти).
?משעמם לי... למה אתם שקטים
NetSkipper
21.11.2005, 06:09
?משעמם לי... למה אתם שקטים
:twisted: כי לשאלה שלי בנושא זה (http://friends-forum.com/forum/showthread.php?t=17599) עדיין לא קיבלתי תשובה, וזה ממש מעצבן אותי לראות את הטקסט שלי בצורה הזו
..בקשר ל
מה שאני מנסה למסור זה עובדה שיהודים לא צריכים לגור איפה שהם אוהבים, איפה שנוח להם יותר, אלא במדינה שה' הביא לנו. כל זה מבחינת הדת
:!: !!אני חייב לחלוק עלייך קשות ואף לצעוק
תסלח לי, אבל מי אמר לי שאני לא צריך לגור איפה שאני אוהב. אלה טענות חסרות שחר! נכון, אף אחד לא מכריח אותי. אבל מה שאתה אומר זה לגמרי מופרך. יהודי, לא יהודי, כל אחד גר איפה שהוא רוצה ונוח לו ולא קשור לדת, אלוהים וכו'.. :twisted: אין כזה דבר יהודים חייבים לגור במדינה שלהם. הדת צריכה להיות בהפרדה מוחלטת מהמדינה ולא להשפיע עליה בשום צורה ואופן
..צריך להפסיק להסתכל ולהתייחס לאלה שיורדים מהארץ כאל "שונאי ישראל". זה שטויות, ואין מילים בפי לתאר את הכעס
NetSkipper,
אולי לא סיימת לקרוא - כל זה מבחינת הדת
אני, האמת לא יודע אולי אצטרך לעבור מפה מסיבה כלשהי... נכון, כל אחד יש לו זכות בחירה ופה אתה צודק. לכן, מה שאמרתי, אי אפשי להוציא לפועל
NetSkipper
24.11.2005, 10:07
,Vit0
אני דווקא קראתי הכל עד הסוף, והבנתי שאתה מדבר מבחינת הדת. אך למרות כל זה, אני לא מסכים לטענה זו. הדת בישראל יותר מידי מעורבת
,בענייני המדינה ויש לה השפעה ישירה על תושביה
.בין אם ירצו בכך או בין אם לא. זוהי אחת הסיבות שלא הייתי רואה את העתיד שלי פה
NightSpirit
24.11.2005, 10:20
תעשו לי טובה, אל תתחילו לריב בגלל זה.
כל אחד רשאי לגור איפה שמתחשק לו.
הבעיה בישראל היא אחרת, שהערבים מתרבים הצורה דרסטית ולכן מאוד חשוב שתיהיה עליה והאחוז של היהודים ו הנוצרים יהיה גבוה מאחוז המוסלמים, שחלילה לא נהפוך למדינה מוסלמית. אולי זה נשמע קצת גזעני, אבל לא היתי רוצה לגור במדינה ערבית.
NetSkipper
28.11.2005, 07:46
SpiritOfTheNight,
.אנחנו כלל לא רבים, נהפוך הוא. אנחנו מביעים עמדה, גם אם היא נחרצת למדי
לעניין הערבים שהזכרת, אני לא רוצה להשמע פרו-ערבי (אני בסה"כ יהודי גאה), אבל גם להם מגיע לחיות, גם הם אנשים, ואם מדברים מבחינה היסטורית, חלקים ממדינה זו שייכם גם אליהם. .כן, כן. זוכרים את ה"פלישתים"? זה לא מעורר בכם מילים מוכרות? כן, פלישתים=פלשתינאים. ואותם הפלישתים ישבו פה הרבה זמן, אם לא לפנינו בכלל. כך שדו קיום יכלו להתקיים ועוד איך
.אפרופו יהודים-ערבים, אני למשל ביום שישי ראיתי דבר מדהים, לקראת שעות הערב, אני וחבר שלי אלכנו למסעדה ערבית אוטנטית, "לשבת על חומוס"
.אנחנו מכירים את המסעדה הזאת קרוב ליותר מ-8 שנים ונוהגים לבקר בה דרך קבע
מה הייתה הפתעתי, כשנכנסנו למסעדה, חצי ממנה היה מלא בחוגגים בגיל העמידה, ממוצא... רוסי. היה שם "סבא" בן 80 שחגגו לו יום הולדת. היו שירים ברוסית ויידיש, ריקודים, אקורדיון, .בקיצור, מחזה בכלל לא רגיל למסעדה זו. בעלי המקום וצוות המסעדה עקבו בעניין רב אחרי המתרחש. אני בטוח שזו הפעם הראשונה שהם ראו דבר כזה. באמת ובתמים, כל הכבוד
.זהו דו-קיום אמיתי, זה צריכים להראות בחדשות, ולא שחיתויות של פוליטיקאים
Vit0,
בעניין הכתיבה המסודרת בעברית בפורום זה, עדיין לא קיבלתי תשובה מהחבר'ה. וזה נורא מרגיז אותי.
NetSkipper,
לעניין הערבים שהזכרת, אני לא רוצה להשמע פרו-ערבי (אני בסה"כ יהודי גאה), אבל גם להם מגיע לחיות, גם הם אנשים, ואם מדברים מבחינה היסטורית, חלקים ממדינה זו שייכם גם אליהם. .כן, כן. זוכרים את ה"פלישתים"? זה לא מעורר בכם מילים מוכרות? כן, פלישתים=פלשתינאים. ואותם הפלישתים ישבו פה הרבה זמן, אם לא לפנינו בכלל.
פה אני לא מסכים איתך, וזאת לא הדעה שלי וצריך לדעת קצת הסטוריה. פלישתים ופלשתינאים זה בכלל לא אותו דבר - יום ולילה. פלישתים נעלמו בערך 400 שנים לפני הספירה ופלשתינים - אלה ערבי סוריה, ירדן, לבנון
מאוד ממליץ לך לקרוא מאמר שמסביר טוב מאוד מי הם פלישתים ופלישתינים
כתבה (http://magicbox.narod.ru/8.htm)
Ataman,
תשובות שלך באולפן (http://friends-forum.com/forum/showthread.php?t=17291&page=6)
ערב טוב לכולם!!!
סוף סוף הגעתי גם לכאן
לגבי איפה יהודים צריכים לחיות זה לא הפורום המתאים לדבר על זה. יש כאלה שיגידו שיהודים חייבים לחיות אך ורק בארץ ישראל ויש כאלה שכל בנאדם רשאי לבחור את מקום מגוריו איפה שבא לו. כל אחד ודעה שלו וזה זכותו לחשוב כך.
אני אישית חושב שיהודים אמורים לחיות כאן, בארץ ישראל. אבל אני מבין גם את אלה שעולים לארץ ואחרי זמן מה עוזבים חזרה או עוברים לגור לארץ אחרת. נכון שגם המצב הביטחוני וגם המצב הכלכלי לא הכי בשמיים וגם הצורת החשיבה של ישראלים היא ממש לא דומה ל צורת חשיבה של כל עולים החדשים ולא משנה מאיפה הם עלו ארצה. ונכון שדתיים משפיים הרבה בחיים יום יומיים שלנו עם זה בכנסת, בבתי ספר שילדים שלנו לומדים בהם ובכל דבר שאנחנו נתקלים בו. אבל מצד שני ההשפע של הדתיים נחלשת כל רגע. אם לפני 10 שנים כשאני עליתי לארץ אף אחד כמעט לא ידע מה זה חג המולד וקריסטמס אז היום כמעט כל ישראל מודעים לחג הזה ו אפילו בהרבה מקומות אם עובדים מבקשים חופש ביום הזה מנהלים באים לקראתם. לאת לאת המצב בארץ משתפר וזה הכל בזכותינו האזרכים הפשוטים שנשארים כאן וממשיכים לכוות לשמהו יותר טוב.
רק דבר אחד אני לא מבין באנשים שעוזבים את הארץ. למה צריך לצעוק לכל העולם שחרא פה? אם לא הסתדרתם כאן זה לא אומר שכאן לא טוב, זה רק אומר שאתם לא מספיק התאמצתם.
מכיוון שכולם חוששים לפתוח פה נושאים חדשים
:wink: אז אני פותח
* אני ממגדל-ההאמק
[email protected]
* מגדל העמק
Vit0.
Shevlyakov
31.07.2006, 13:47
Israel, קודם כול תלמד אותה. בפורום שלנו כבר יש מחלקה ושם יש נושאים שבהם מדברים וגם עוזרים ללמוד אותה
מכיוון שכולם חוששים ליפתוח פה נושאים חדשים
אז אני פותח
?הנה מצאת את עצמך בנושא שחששו לפתוח. איך ההרגשה
:wink: .לפני פתיחת נושא חדש תוודא שהוא עדיין לא קיים. במחלקת "פוליגלוט" ישנו יותר מעמוד נושאים אחד
Shevlyakov
מה ישך רק בקשתי לכתוב מאיפה אתם ומה זאת אומרת "אותה" את מי אותה
Vit0
מה זה משנה לך מה זה מפריע לך
מה זה משנה לך מה זה מפריע לך
:זה מפריע לי כי יש לנו תקנון (http://friends-forum.com/forum/rules.php), שאומר
1. Перед созданием новой темы убедитесь, что похожей темы не существует - пользуйтесь поиском. Если такая тема создана уже кем-то другим, но в ней нет ответа на Ваш вопрос, просто продолжите существующую тему задав свой вопрос в ней.
NightSpirit
31.07.2006, 14:39
מה ישך
מה זה?
"מה ישך"זה לאלך מאיפה אתה
מה ישך
"?לדעתי זה הקיצור של "מה יש לך
"מה ישך"זה לאלך מאיפה אתה
.ופה תורי לשאול למה זה קשור
Shevlyakov
31.07.2006, 18:51
Israel, את עברית. כל השפות בנקבה
...רוצה משהו ולא יודע מה בדיוק
-=Blade=-
09.10.2006, 16:39
שלום לכולם!
לפני שבוע סיימתי תירגום של מיסמכים לוגיסטיים (כי 30 עמודים) מעברית לרוסית. תאמינו לי, עדיף והייתי נותן לכם. :wink: לאחר שנתתי את התירגום לבדיקה, בפעם ראשונה בחיים שלי, הו נפסל ונכתב מחדש. לצערי הרב, רוסית אצלי נשארה ברמה די נמוכה ממה שציפיתי.
:-) !איזה שיר מדהים מצאתי - תצחקו :-)
.אוהב רוסים
.אוהב רוסים
אוהב את גרישה,אנה וואדים
.אוהב את סבטה,אולגה ומקסים
.אוהב רוסים
,עם טריינינג וחולצה עם כפתורים
.בגיל 14 הם כבר מהנדסים
.אוהב רוסים
אוהב את סטאס,לריסה ואנדריי
.אוהב את בוריס,ניקולאי ואלכסיי
כל היום שומע פסמאטרי ויאחאצ`ו
.בבת-ים,אשדוד ובבאקו
,רואה אותה
.רוקדת לה ברחבה
.ניגש לאט ומדבר נחמד איתה
,אך לפתע החבר שלה ניתז
.הוא לא מרוסיה הוא בכלל מהקווקז
.חוטף מכות
.חזקות,קשות ויבשות
.מדמם,ואין בכלל מה לעשות
,הרוסיות יפות ולעניין
.אך להתחיל עם רוסייה זה מסוכן
.אוהב רוסים
...אוהב את גרישה,אנה וואדים
מקור: אינטרנט
NightSpirit
12.04.2007, 15:16
Vit0,
מעניין מי חיבר את השיר :)
Romantru
16.04.2007, 14:20
שלחתי את השיר לחברים ישראלים. עד עכשיו צוחקים
Влад Север
14.09.2007, 21:08
?"אולי "בואו נדבר בעברית
Juliette
14.09.2007, 21:16
אולי "בואו נדבר בעברית
מדברים עברית אנגלית רוסית וכו', בלי ב
valeryku
16.10.2007, 15:47
שלום! אני שמח שמצתי אתר הזה. יש פה הרבה דברים טובים מועילים ללימוד השפה הקדושה. תודה רבה!
יש לי צורך לעצה שלכם על שיטה טובה ביותר ללימוד עיברית במצב שלי ... אני גר בלאטביה לומד השפה באולפן "ג" , באינטרנט, דרך סרטים וספרים, אבל עברו חמש שנים ורק "ב" . מה אני יכול לעשות בדעתכם במצב שין סביבה דוברי השפה?
valeryku,
כל מה שעליך לעשות זה למצוא את עצמך בסביבה של דוברי השפה ובאתר זה תוכל למצוא הרבה מידע על לימוד השפה
?ואולי זה הזמן הנכון לעלות לארץ
valeryku
16.10.2007, 18:24
אולי זה הזמן הנכון לעלות לארץ
לצערי אני יהודי רק בליבי אלא לא לפי הלכה ...
לצערי אני יהודי רק בליבי אלא לא לפי הלכה
?תוכל לעלות אפילו אם סבא שלך יהודי. יש לך יהודים במשפחה
valeryku
16.10.2007, 18:45
?תוכל לעלות אפילו אם סבא שלך יהודי. יש לך יהודים במשפחה
לא , אני פשוט גוי רגיל
Boris123
02.11.2007, 18:46
אם רצון ויכולת, גם זבוב יכול לעלות את פלונית
Интересно а какая поговорка в русском языке соответствует этому?
С желанием и возможностями муха может поднять слонёнка.
Boris123,
:-) אני מכיר דווקא ביטוי אחר: עם רצון ויכולת.. גם פיל יכול לזיין תרנגולת
Vit0, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
בואו נעשה קצת שמח. אם יש למישהו סיפור או בדיחה מעניינת אז
שיתפו אותנו. אני מתחיל
איזה בן אדם אחד נכנס עם צפרדע על הראש לרופא, הרופא מסתכל עליו וכעבור שתי דקות שהאדון לא אומר כלום, הרופא שואל אותו, כן, במה אני יכול לעזור לך ? עונה לו הצפרדע מלמעלה : תוריד לי כבר את הגידול הזה מהתחת
בואו נעשה קצת שמח. אם יש למישהו סיפור או בדיחה מעניינת אז
שיתפו אותנו. אני מתחיל
יש לי סיפור נחמד:
כאשר יש לך יום שאתה שונא את עבודתך, תפעל בדרך כזו:
תכנס לבית מרקחת, תקנה מד חום רקטלי של חברת ג'ונסון וג'ונסון
אחרי חזרתך הביתה תלבש בגדים נוחים, תסגור חלונות וטריסים, פתח את האריזה עם מד חום, תקח חוברת הדרכה
בשורות הראשונות כתוב: כל מד חום רקטלי מתוצרת ג'ונסון וג'ונסון נבדק אישית במעבדתנו...
עכשיו, תסגור את עינך ותגיד: כמה טוב שאני לא עובד בתור בודק איכות בחברת ג'ונסון וג'ונסון.
ותבין, שתמיד למישהו יש עבודה גרועה יותר משלך!
מה משותף בין מחשב למזגן ? --> שניהם לא מסתדרים עם חלונות פתוחים
===========
מה משותף למחשב ולמדוזה? --> שניהם צורבים
===========
ביל גייטס יצא לדוג ליד האגם הפרטי שלו, כשלפתע עלה בחכתו דג זהב.
אמר לו הדג: "אל תהרוג אותי, אני דג זהב מיוחד!" הוא שיחרר אותו, וכשעמד לזרוק אותו למים
שאל הדג: "רגע, מה עם איזושהי משאלה?" ענה לו גייטס: "בסדר, תבקש
Just a Man
21.08.2008, 19:04
היום אוג' 6 כבר לא מילה גסה ...
נשוי בן 30 שומע דפיקות בדלת, הוא ניגש, פותח את הדלת ורואה חבר שהיה לו בצבא ולא נפגשו כבר 10 שנים ואיתו כלב, שניהם ישבו וצחקו וסיפרו אחד לשני כל מה שעבר עליהם ובינתיים, הכלב הרס את כל הבית, קרע את הכורסאות, לכלך את הוילונות, שבר את המחשב, כשהחבר עמד ליד הדלת לפני שהלך, אמר לו, אני ממש שמח שבאת, אבל אם תוכל בפעם הבאה לא להביא איתך את הכלב שלך, אז ענה לו החבר : זה לא כלב שלי בכלל, הוא שכב פה בכניסה כשהגעתי, חשבתי שהוא שלך.
---------------------------
בבוקר אחד קרתה תאונת דרכים באמצע כביש מהיר, הרבה מכוניות שעברו במקום נעצרו להסתכל והרבה אנשים שהיו שם יצאו מהמכוניות והקיפו את זירת האירוע, עיתונאי שהגיע למקום, לא הצליח להתקרב למכונית בגלל הצפיפות, חשב וחשב ובסוף עלה לו רעיון, הוא נכנס לפאניקה התחיל לדחוף את האנשים ולצעוק כמו משוגע : תנו לי לעבור, תנו לי לעבור אני הבן של הקורבן ! אני הבן של הקורבן !!! הקהל מיד פינה דרך לעיתונאי, הגיע העיתונאי לזירת התאונה וראה שהקורבן הוא חמור !!!
---------------------------
חייל ודוס עומדים בטרמפיאדה בשעת לילה מאוחרת, התקופה הייתה תקופת חורף והקור בחוץ היה עז, גשם חזק התחיל וגם רוחות, לפתע הגיחה מכונית משום מקום ועצרה להם המסכנים, נהג המכונית, הסכים להעלות רק את החייל, הדוס הרטוב ניגש לאדן חלון אותה המכונית, ואמר לנהג : אבל למה אתה לוקח רק אותו ומשאיר אותי פה לבד בלילה ? ענה לו נהג המכונית : כי הוא משרת אותי ומשרת את המדינה שלי ! אז הדוס הסתכל עליו ואמר : נו, אבל אני משרת את השם ! אז הנהג אמר לו : אז שהשם ייקח אותך !
:-)
михаил р
29.03.2010, 10:04
יש לי גם בדיחה
למדנו באולפן א
מורה לתלמיד-אתה שמאלי או ימני
תלמיד- אני ליברטוריאנץ
מורה אפילו פתחה את הפה שלה
אני ליברטוריאנץ
לא בדיוק הבנתי את זה
михаил р
30.03.2010, 08:53
либерторианец
я тоже не очень понимаю что это!
какое то политическое движение!
הגדרה:
ליברטריאניזם היא פילוסופיה פוליטית, הגורסת שיחידים צריכים להיות חופשיים לנהוג כרצונם בפרטיותם וברכושם, כל עוד אינם פוגעים בחופש של הזולת. ליברטריאנים מאמינים בעיקרון הבסיסי, שכל היחסים האנושיים צריכים להתבסס על רצונם החופשי של בני-האדם ועל קונצנזוס ביניהם. הם סבורים שהפעלת כוח פיזי נגד האדם או רכושו, או איום להפעיל כוח כזה, כמו גם הונאתו של אדם, הוא הפרה של העיקרון האמור. חלק מן הליברטריאנים מחזיקים בעמדה דאונטולוגית, שלפיה כל הפעלה של כוח היא בלתי-מוסרית, בעוד אחרים מאמצים גישה בוחנת-תוצאות ותומכים בממשל מוגבל, המעורב במידה מינימלית של הפעלת כוח (כגון מיסוי או רגולציה מינימליים), שלדעתם הכרחית למען הבטחת חופש אישי מקסימלי. הפעלת כוח לא נפסלת, אם היא באה כתגובה לאלימות יזומה. ליברטריאנים מעריכים מוסר של אחריות אישית ומתנגדים בתוקף למדינת רווחה, משום שלדעתם כפייה על אדם לעזור לזולת פסולה מבחינה מוסרית, פוגעת במטרה שלשמה נועדה, או שניהם.
Abulafia
04.04.2010, 20:44
ערב טוב, חבר'ה!
גם אני נזכרתי בבדיחה, שעליה צחקתי פעם, כמו שאומרים, בקול:
שני יהודים נפגשים ורוצים להתפלל במניין. אלא מה, הם היחידים שם! מה עושים?
אומר אחד: אני ואתה, אתה ואני, שנינו ביחד - זה כבר 6.
עכשיו תגיד את זה גם אתה - ויש 12.
אומר השני: יופי! יש שני מיותרים...
;^)
Abulafia, גדול!! :mrgreen:
galgalon
24.06.2010, 19:49
Это выдала моя младшая доча когда ей было 3,5:
אמא, האוטו הזה מסריח טוב!
שלום חברי פורום
אני בחיפוש אתרים ו\או פורומים העברים שאפשר לשאול שמה מספר שאלות בכשר לספה
.העניין הוא שלא תמיד חייבים לחפש עזרה בפורומים של מומחים בעלי עברית שפת אם. יש פורום אחד בו ניתן לקבל עזרה וסיוע בכל הקשר ללשון והבעה עברית: פורום של ד"ר ברוך פודולסקי (http://www.slovar.co.il/forum) והוא בשפה הרוסית. כנס, תראה
הם לא מתמצאים בסלנג, אבל אנשים טובים, אני הרבה שאלתי אותם.
תודה לך
שלום לכולם!!! יש פאן אוד מישהו, שהוא רוצה לדבר בעברית? אם עשיתי שגיות-תסלחו לי:oops::oops::oops:
שלום לכל מבקרים באתר
הנה מקום שבו אפשר להמיר תאריכים
https://mylush.net/תאריך-עברי/
המרת תאריך
עברי ↔ לועזי
היום 20-9-2020
או ב תשרי ה'תשפ"א
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.