![]() |
Поиск: |
|
![]() |
Вверх |
Красавчик форума
![]() ![]() Регистрация: 23.09.2003
Был(а) у нас: 01.11.2011 07:05
![]()
Эта тема продолжает серию клубов иностранных языков, начало которой положил Английский клуб "Lets speak English".
Все разговоры в ней будут вестись на иврите, благо приличная часть наших форумчан живёт в Израиле, и у многих нехватает опыта общения на местном языке. Внимание: в этой теме не обучают языку. Для этих целей создан Ульпан Форума. Строго запрещается использовать грубые выражения, способные задеть другую личность, в том числе мат. Напрочь запрещены оскорбления и рассизм, причем на любом языке вышеуказанное будет восприниматься как нарушение правил Форума. Такие посты будут удаляться модераторами без всяких обьяснений! А сам автор будет наказан в соответствии с правилами форума! Вперёд! ![]() ********************************************************* נושא זה ממשיך את סדרת מועדוני שפות זרות, שבראשיתה עומד מועדון האנגלית
כל השיחות בנושא יתנהלו בשפה העברית, מה גם שחלק נכבד של אנשי הפורום מתגוררים בישראל, ולרבים חסר נסיון התקשורת בשפה זו לתשומת לבכם: בנושא זה אינם מלמדים את השפה. למטרה זו משמש אולפן הפורום אסור בהחלט להשתמש בביטויים גסים העשויים לפגוע בזולת, כולל מילות גנאי חל איסור מוחלט על גילויי גזענות והשפלה. שימוש בדברים כנ"ל בכל שפה שהיא ייחשב כהפרת תקנון הפורום קטעים כאלה יימחקו ע"י המודרטורים ללא כל הסבר, והכותב עצמו ייענש ע"פי תקנון הפורום ![]() |
Кто ищет, тот найдёт. Кто не ищет, того найдут.. (с)
Последний раз редактировалось Vit0; 31.07.2006 в 14:15.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Вверх #81 |
Маленький Принц
![]() ![]() Регистрация: 18.02.2005
Был(а) у нас: 10.06.2016 23:36
![]() ובכן.. אני אישית לא רואה את העתיד שלי פה בארץ. למה? אולי תבינו אותי לא נכון, אבל אני אעשה כמיטב יכולתי להסביר. דבר ראשון, אין לזה שום קשר ליהדות. אני יהודי גאה מכל החינות. כולם במשפחה שלי יהודים. אבא של סבא שלי היה רב מאוד מפורסם בקישינב, ואח של סבתא שלי הוא כהן, וכו'. אבל.. לעניות דעתי, אין קשר בין מקום מגורים לבין היות האדם "יותר" יהודי או "פחות" יהודי. מעבר לכך, אני גם לא שומר על כשרות, יום כיפור, פסח וכו'.. אז מה? זה עושה אותי "פחות" יהודי". ממש לא! הרבה בני נוער היום, עולים ארצה ללא הורים במגוון תוכניות. יש כאלה שבאים במסגרת דתית, כלומר לומדים בפנימיות דתיות, בנים לחוד ובנות לחוד. תאמינו לי, דווקא אותם בני נוער הם הכופרים הגדולים יותר. קודם כל כמעט כולם לא יהודים שלמים. או אבא, או אמא לא יהודים. שנית, לכמעט כולם אין שום זיקה ליהדות, וברגע שהם יוצאים לסופ"ש, אז מורידים את הכיפות, מחליפים את החצאיות למכנסיים צמודות, ויוצאים "לקרוע" את תל אביב ולהשתכר עד כלות נשמתם. גם אלה שמנהלים סדר חיים "דתי", ושומרים על המסורת ועל המצוות, הם לא בדיוק מבינים מה המשמעות להיות יהודי (אל תשאלו אותי שאלה זו ) , ומחפשים את עצמם. אני אומר את כל הדברים הללו מניסיון מאוד גדול עם אוכלוסיות כאלו, כך שדבריי מאוד מבוססים ולא סתם עוד דעה אישית או מילים לרוח. גלשתי קצת מהנושא לא? זה רק בגלל סיבה אחת. בארץ ישנה כפייה דתית. נכפים עליי דברים שלא מרצוני. אין תחבורה בשבת, רשתות שיווק גדולות סגורות וכאנה וכאנה.. ועוד מיליון סיבות אחרות. לדעתי צריכה להיות הפרדה ברורה בין הדת למדינה, כמו בכל מדינה מערבית מתורבתת. וכמובן יש את הישראלי המצוי.. נו באמת.. אני לא אתאר את כל מידותיו של הישראלי המצוי, כי אני לא אסיים עוד שנה.. אולי אם הספר שאני וחבר שלי מנסים לכתוב יתאר הכל, או לפחות את הרוב. אבל בקצרה, אלא מכם שחיים מספיק זמן בארץ, מכירים את הנהיגה חסרת הספלנות של הישראלים. את ה"נהג מונית", את "המרוקאי העצבני", ובעצם המנטליות (או החוסר מנטליות, כפי שאני נוהג לכנות ) של הישראלים. אני חי בארץ כמעט 14 שנה. אני בן אדם שמסוגל להסתגל לכל מצב אפשרי ולכל אדם, להתחבר עם כולם ולהתחבב על כולם (אל תחשבו שאני מתרברב ) , יש לי חברים מכל העדות, השכבות והמגזרים של החברה הישראלית, אבל בכל זאת, אני לא מסוגל להתחבר לרעיון הכללי של ה"ישראליות". ולא הייתי שילדי יהיו "ישראלים". אך כל הכתוב לעיל, לא עושה אותי "פחות" יהודי או לא יהודי כלל. אני לא אומר שבמדינה אחרת יהיה טוב, ואני ממש ממש ממש לא שונה את ישראל ואת הישראלים, פשוט לא ממש מתחבר לזה. מקווה שתבינו את דבריי בצורה נכונה עד כמה שניתן.. Vito, תגיד לי בבקשה איך לעשות שמה שכתבתי ייצא בצורה נכונה ולא יהפוך לי את סימני הפיסוק לתחילת השורה. זה משגע אותי לראות את זה..
|
«The right to search for truth implies also a duty; one must not conceal any part of what one has recognized to be true.»
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Вверх #82 | |
Красавчик форума
![]() NetSkipper,
תראה, אני גם לא מבדיל יהודים ל"פחות יהודים" או "יותר יהודים". מה שאני מנסה למסור זה עובדה שיהודים לא צריכים לגור איפה שהם אוהבים, איפה שנוח להם יותר, אלא במדינה שה' הביא לנו. כל זה מבחינת הדת ![]() Цитата:
![]() | |
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Вверх #83 | |
Друг
![]() ![]() Регистрация: 24.12.2004
Был(а) у нас: 20.02.2020 07:45
![]() Цитата:
В целом сочетание корневых букв "גח" означает передвигаться телом по поверхности, ползти на брюхе (поверхность тела (ח) движется вдоль внешней границы(ג)) ![]() Отсюда לָגוּחַ - внезапно появиться из укрытия, выскочить (подобно ящерице, змее). גְיחָה - вылазка. גָחון - брюхо (у пресмыкающихся), לִגְחות - вытягивать (из норы, убежища, заставить выползти). | |
Человек не может действовать правильно в одной области, в то время как он делает неправильные шаги в другой. Жизнь – это одно неделимое целое.
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Вверх #85 | ||
Маленький Принц
![]() Цитата:
![]() ..בקשר ל Цитата:
![]() תסלח לי, אבל מי אמר לי שאני לא צריך לגור איפה שאני אוהב. אלה טענות חסרות שחר! נכון, אף אחד לא מכריח אותי. אבל מה שאתה אומר זה לגמרי מופרך. יהודי, לא יהודי, כל אחד גר איפה שהוא רוצה ונוח לו ולא קשור לדת, אלוהים וכו'.. ![]() ..צריך להפסיק להסתכל ולהתייחס לאלה שיורדים מהארץ כאל "שונאי ישראל". זה שטויות, ואין מילים בפי לתאר את הכעס | ||
«The right to search for truth implies also a duty; one must not conceal any part of what one has recognized to be true.»
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Вверх #86 |
Красавчик форума
![]() NetSkipper,
אולי לא סיימת לקרוא - כל זה מבחינת הדת אני, האמת לא יודע אולי אצטרך לעבור מפה מסיבה כלשהי... נכון, כל אחד יש לו זכות בחירה ופה אתה צודק. לכן, מה שאמרתי, אי אפשי להוציא לפועל ![]() |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Вверх #87 |
Маленький Принц
![]() ,Vit0
אני דווקא קראתי הכל עד הסוף, והבנתי שאתה מדבר מבחינת הדת. אך למרות כל זה, אני לא מסכים לטענה זו. הדת בישראל יותר מידי מעורבת ,בענייני המדינה ויש לה השפעה ישירה על תושביה .בין אם ירצו בכך או בין אם לא. זוהי אחת הסיבות שלא הייתי רואה את העתיד שלי פה |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Вверх #88 |
Свой Человек
![]() ![]() Регистрация: 23.03.2005
Был(а) у нас: 22.05.2014 21:00
![]() תעשו לי טובה, אל תתחילו לריב בגלל זה.
כל אחד רשאי לגור איפה שמתחשק לו. הבעיה בישראל היא אחרת, שהערבים מתרבים הצורה דרסטית ולכן מאוד חשוב שתיהיה עליה והאחוז של היהודים ו הנוצרים יהיה גבוה מאחוז המוסלמים, שחלילה לא נהפוך למדינה מוסלמית. אולי זה נשמע קצת גזעני, אבל לא היתי רוצה לגור במדינה ערבית. |
![]() |
![]() |
![]() |
Вверх #89 |
Маленький Принц
![]() SpiritOfTheNight, .אנחנו כלל לא רבים, נהפוך הוא. אנחנו מביעים עמדה, גם אם היא נחרצת למדי לעניין הערבים שהזכרת, אני לא רוצה להשמע פרו-ערבי (אני בסה"כ יהודי גאה), אבל גם להם מגיע לחיות, גם הם אנשים, ואם מדברים מבחינה היסטורית, חלקים ממדינה זו שייכם גם אליהם. .כן, כן. זוכרים את ה"פלישתים"? זה לא מעורר בכם מילים מוכרות? כן, פלישתים=פלשתינאים. ואותם הפלישתים ישבו פה הרבה זמן, אם לא לפנינו בכלל. כך שדו קיום יכלו להתקיים ועוד איך .אפרופו יהודים-ערבים, אני למשל ביום שישי ראיתי דבר מדהים, לקראת שעות הערב, אני וחבר שלי אלכנו למסעדה ערבית אוטנטית, "לשבת על חומוס" .אנחנו מכירים את המסעדה הזאת קרוב ליותר מ-8 שנים ונוהגים לבקר בה דרך קבע מה הייתה הפתעתי, כשנכנסנו למסעדה, חצי ממנה היה מלא בחוגגים בגיל העמידה, ממוצא... רוסי. היה שם "סבא" בן 80 שחגגו לו יום הולדת. היו שירים ברוסית ויידיש, ריקודים, אקורדיון, .בקיצור, מחזה בכלל לא רגיל למסעדה זו. בעלי המקום וצוות המסעדה עקבו בעניין רב אחרי המתרחש. אני בטוח שזו הפעם הראשונה שהם ראו דבר כזה. באמת ובתמים, כל הכבוד .זהו דו-קיום אמיתי, זה צריכים להראות בחדשות, ולא שחיתויות של פוליטיקאים Vit0,
בעניין הכתיבה המסודרת בעברית בפורום זה, עדיין לא קיבלתי תשובה מהחבר'ה. וזה נורא מרגיז אותי. |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Вверх #90 | |
Красавчик форума
![]() NetSkipper,
Цитата:
מאוד ממליץ לך לקרוא מאמר שמסביר טוב מאוד מי הם פלישתים ופלישתינים כתבה | |
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Метки |
автор, время, вопрос, где, русские, иврит, календарь, изучение, красиво, личность, когда, green, мат, мира, ошибки, сам, скачать, словарь, специальный, уроки, действительно, что |
|
|
![]() |